Poista spämmiseuraajat Instagram-tililtäsi

Kun saat älypuhelimeesi ilmoituksen siitä että olet saanut uuden Instagram- seuraajan, niin sehän tietysti ilahduttaa. Seuraajien määrähän mittaa sitä kuinka cool olet, edusti hallinnoimasi Instagram-tili sitten sinua yksityishenkilönä tai vaikkapa järjestämääsi kulttuuritapahtumaa.

Kun spämmiseuraaja löytyy seuraajalistastasi, toimit osana sen markkinointistrategiaa – halusit sitä tai et.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että myös seuraajiesi laadulla on merkitystä. Ja oletko varma että on arvojesi mukaista, että uusi seuraajasi markkinoi vaikkapa kosmeettista kirurgiaa. Tällaiset tahot eivät ole oikeasti kiinnostuneita kuvistasi tai siitä mitä edustat. Spämmiseuraajat haluavat vain kertoa mainostamastaan aiheesta, ja kun he löytyvät seuraajalistastasi toimit osana heidän markkinointistrategiaansa – halusit sitä tai et. Seuraajiesi laadulla on myös merkitystä sinulle, kun omaa uskottavuuttasi arvioidaan sen perusteella. Ja jos Instagram-profiilisi feikkiseuraajien määrä on huomattava, tilisi voidaan jopa poistaa sen perusteella.  Tämän vuoksi spämmiseuraajat kannattaa poistaa.

Spämmiseuraajan anatomia

Erään suomalaisen Instagram-spämmääjän profiili on paljastava. Se seuraa lähes viittätuhatta, mutta sillä itsellä on vain runsaat kuusisataa seuraajaa. Tämän samaisen tahon käyttäjätunnus ei viittaa sen markkinoimaan asiaan vaan harhaanjohtavasti kesätapahtumiin. Eli jos spämmärin profiilisivua ei käy katsomassa, ei välttämättä edes tajua tulleensa vedätetyksi.

Epärehellisen markkinointistrategian leviämien tekee Instagramista ikävämmän paikan sen rehellisille käyttäjille.

Nämä tahot eivät halua rehellisesti ostaa mainontaa (tai Instagramin mainossäännöt eivät sitä heille salli), ja siksi he käyttävät sinua hyväkseen. Tällaisen epärehellisen markkinointistrategian leviämien tekee Instagramista ikävämmän paikan sen rehellisille käyttäjille. Ja jos itse haluaisit suunnata legitiimiä Instagram-markkinointia seuraajillesi, spämmäjien kohdalla rahasi menevät hukkaan, koska sinähän et kiinnosta niitä oikeasti.

Näin pääset eroon Instagramin spämmiseuraajista

  • Klikkaa itsesi uuden ei-toivotun seuraajasi Instagram-profiiliin
  • Klikkaa yläreunassa olevan käyttäjätunnuksen oikealla puolella olevaa kolmea pistettä
  • Valitse esiin tulevasta valikosta  Estä tai Ilmianna. Näin spämmääjä poistuu seurajaalistaltasi.
Kerro tästä muillekin: